Het boek dat mijn leven veranderde

Heb jij dat ook?

Dat je op een later moment terugkijkt op een bepaalde gebeurtenis in je leven en dat je dan ziet hoe belangrijk dat voor je geweest is? Ik heb dat met het boek dat ik jaren geleden heb gekocht op het vliegveld van Los Angeles. Nu zie ik dat het de start was van mijn reis naar een gezonde leefstijl en mijn hormonen weer in balans.

 

Een vakantie met veel verkeerde voeding

Het was de laatste dag van een heerlijke vakantie in Californië. Drie weken lang had ik “genoten” van de Amerikaanse eetcultuur, waarbij veel, groot en zoet de maatstaf is. Dan merk je weer eens wat het eten van veel slechte voeding met je lichaam doet!

 

Op het vliegveld zoek ik naar literatuur voor de terugreis. Meestal koop ik dan wat bladen, maar deze keer valt mijn oog op het boek van Gwyneth Paltrow It’s all good. Ik blader er doorheen en geniet van de mooie foto’s en de ingrediënten die zij gebruikt in de recepten. Ik hou van pure schoonheid, dus ik val voor dit mooie boek. Ik besluit het te kopen en het blijkt nog veel mooier dan ik in eerste instantie had gedacht! Het geeft mij een eerste inzicht in gezonde voeding en wat het betekent om daar op over te gaan.

 

Gwyneth beschrijft hoe ze na een flinke migraine- en angstaanval bij Dr. Junger terechtkomt. Hij wijst haar op haar voedingspatroon en geeft aan dat ze daar de komende weken drastische wijzigingen in moet aanbrengen. Als ik dat zo lees denk ik ‘OMG, dat kan ik nooit! Geen wijn, geen koffie, geen pasta, geen suiker, geen zuivel, geen granen, geen aardappelen.. Wat blijft er dan in vredesnaam nog over?’

 

Ik raak zo gefascineerd door haar verhaal dat er op een geven moment nog maar één leeslampje in het vliegtuig brandt, namelijk dat van mij! Ik heb het hele boek tijdens de vlucht uitgelezen.

 

De start van mijn reis naar een gezonde leefstijl

Weer terug in Nederland begin ik fanatiek met het uitproberen van haar tips en de daarbij horende recepten en zowaar, ik val af! De vakantiekilo’s smelten als sneeuw voor de zon.

 

Maar na een paar weken blijft mijn gewicht stilstaan en gedemotiveerd verval ik langzaam in mijn oude eetpatroon. Het sociale aspect speelt hierbij ook een rol. Ik zwicht voor “doe toch gezellig mee” en “wanneer ga je nu weer normaal eten?” Ondanks dat ik weer was teruggevallen in mijn oude eetgedrag, heeft het verhaal van Gwyneth mij toch diep geraakt. 

Het kan anders, maar hoe hou ik het vast en blijf ik bij dat wat ik zelf zo graag wil?

 

Mijn voedingscoach

Enkele weken later kom ik in mijn zoektocht op internet terecht bij een voedingscoach die mij wijst op de verslavende eigenschappen van suiker, maar ook dat je eetpatroon veranderen echt een gedragsverandering vereist. Wat een feest van herkenning!

 

Ik neem meteen contact met haar op. Het klikt goed tussen ons en ik besluit om met haar een coachtraject te doen. Het boek van Gwyneth heeft mij op het juiste pad gebracht en mijn voedingscoach heeft mij geholpen bij het vastzetten van een nieuwe manier van eten & leven. Ik hield het niet voor mogelijk dat ik het echt zou kunnen vasthouden. 


Mijn klachten verdwenen en ik verloor maar liefst 12 kilo. Hormonaal weer in balans zijn betekent dat je je fit voelt, je natuurlijke gewicht bereikt en veel minder last hebt van bijvoorbeeld overgangsklachten. 


Ik was zo enthousiast dat ik uiteindelijk het roer helemaal heb omgegooid en uiteindelijk hormoonspecialist en orthomoleculair voeding- & suppletieadviseur ben geworden. Ik begeleid nu zelf vrouwen die op dat cruciale punt zijn aanbeland dat ze het echt anders willen!

 

Hoe het soms kan lopen in het leven..

 

Proeft dit naar meer?

Ben je klaar voor actie en wil je meer waardevolle tips ontvangen die echt werken? Meld je hieronder aan en ontvang ze wekelijks gratis in je mailbox zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 

Zijn je hormonen uit balans?

Ik weet als geen ander hoe dat voelt en ik kan jou helpen!

Wat vond jij van deze blog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brenda van Wegen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches