Je hormonale klachten verminderen begint bij het veranderen van je mindset

Je weet vast wel dat de juiste voeding je beste medicijn is om van je hormonale klachten af te komen. Ook ga ik ervan uit dat je op hoofdlijnen best weet wat goed en wat slecht voor je is. De vraag is dan ook, waarom lukt het je niet om je eetpatroon aan te passen? Jij wil toch ook je lichaam goed voeden en daarnaast af en toe eens lekker te genieten?

De vrouwen die bij mij komen voor persoonlijke begeleiding hebben een aantal overeenkomsten. Zo hebben ze allemaal dusdanig last gekregen van hun klachten, dat ze er echt helemaal klaar mee zijn. Ze herkennen zichzelf niet meer, ze lopen continu tegen hun vermoeidheid aan, hun gewicht gaat echt de verkeerde kant op of al die “vage” klachten bij elkaar maakt dat ze niet meer lekker in hun vel zitten.

 

Wat moet ik eten om van mijn hormonale klachten af te komen?

Het eerste wat ze willen weten is wat ze moeten eten om van hun klachten af te komen. Als ik meer weet over waar ze precies last van hebben en waar ze naar verlangen, kan ik daar een heel persoonlijk antwoord op geven. Niet alleen in de hoeveelheden en combinaties, het gaat zo ver dat ze precies weten welke ingrediënten ze het beste kunnen gebruiken. Dit is wat ik de praktische kant noem van de oplossing.

 

Want het moeilijkste komt nog..

Eenmaal op de hoogte gesteld van hun ideale eetpatroon begint het eigenlijk pas. Want hoe ga je het vervolgens aanpakken? We hebben immers allemaal een druk leven en wie weet, gezinsleden met wie we rekening mogen houden.

 

 

Je mind moet mee

Ons gedrag wordt voor een groot deel aangestuurd door ons oerbrein, dat ons de hele dag het liefst in onze comfortzone houdt. Het bevat krachtige instincten, zoals expliciete voorkeuren voor:

  • zoet als vorm van snelle energie.
  • lui zijn om energie te besparen.
  • prikkels om op de hoede te zijn voor gevaar, nu bijvoorbeeld gericht op alles wat er gebeurt op onze mobiele telefoon.

Je kent het vast wel van dat stemmetje in je hoofd dat je continu iets vertelt als iets in je leefstijl wilt verbeteren:

  • “Dat gaat je toch niet lukken”
  • “Dit is veel te moeilijk”
  • “Ik ben moe en heb geen zin, doe maar ’n avondje voor de buis”
  • “Het is nu niet het juiste moment om te veranderen”
  • “Ik heb nu wel echt iets lekkers verdiend”

Dit fenomeen is de hoofdschuldige dat het zo ongelooflijk moeilijk is om te groeien naar een gezonde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan het sneuvelen van onze goede voornemens..

 

 

Hoe lukt het wel om naar een gezonde leefstijl te groeien?

Zoals altijd begint het met bewustzijn. Weet dat dit stemmetje in je hoofd heel impulsief is en de positieve gevolgen van jouw intentie niet begrijpt. Het is de kunst om dit stemmetje waar te nemen en er vervolgens niet in mee te gaan, omdat jij beter weet.

 

Daarnaast is het zo dat je voor jezelf heel duidelijk moet weten waarom je wilt veranderen. Schrijf het eens op voor jezelf, het liefst een hele bladzijde vol. Je brein is ook heel gevoelig voor visualisaties, dus schrijf nog een bladzijde vol over hoe je je wilt voelen en hoe je wilt zijn met zoveel mogelijk details.

 

Want een stevige motivatie is een belangrijke sleutel naar jouw vernieuwde, gezonde leefstijl. Elke keer als je voelt dat het lastiger wordt kun je dan refereren aan je verlangen om bepaalde doelstellingen te bereiken.

 

 

Met persoonlijke begeleiding kun je grote stappen zetten

Dit maakt dat mijn programma’s naast een antwoord op “wat moet ik precies eten” ook veel aandacht besteden aan een positieve mindset. Om de vier weken hebben wij een coach sessie waarin we o.a. meenemen wat er zich zoal afspeelt in jouw gedachten. Ik leer je dan hoe je vastgeroeste patronen en overtuigingen kunt laten gaan en hoe je ruimte maakt voor nieuwe.

 

Wat mij betreft kun je alleen op deze manier je reis naar meer energie, je gezonde gewicht en heerlijk in je vel zitten, succesvol maken.

Heb je nu het gevoel dat je zover bent dat je eindelijk weer die vrouw terug wilt die je ooit was? Lekker energiek en heerlijk in je vel? Neem dan nu de eerste stap en maak een afspraak met mij voor een gratis adviesgesprek.

 

We kunnen het dan hebben over jouw situatie, waar je nu zo’n last van hebt en waar je zo naar verlangt. Ik kan je dan vanuit mijn perspectief adviseren hoe je het ’t beste aanpakt en hoe ik jou daar eventueel bij kan helpen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 

Proeft dit naar meer?

Ben je klaar voor actie en wil je meer waardevolle tips ontvangen die echt werken? Meld je hieronder aan en ontvang ze wekelijks gratis in je mailbox zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 

Zijn je hormonen uit balans?

Ik weet als geen ander hoe dat voelt en ik kan jou helpen!

Wat vond jij van deze blog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brenda van Wegen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches