Over mij

"Waar was IK gebleven?"

Ik weet als geen ander hoe het is om jezelf langzaam uit het oog te verliezen. Dat je denkt “ben ik dat?” Die tijd zit bij mij nog vers in het geheugen. Als ik er zo op terugkijk, dan worstelde ik al een hele tijd met mijn gewicht. Wat ik ook probeerde, het was altijd van korte duur. Soms gingen er een paar kilo’s af, maar in een mum van tijd waren ze weer terug.. met rente…

Je wil niet weten wat ik allemaal geprobeerd heb aan diëten en sportscholen. Soms voel ik nog de pijn van de gedachten die door mijn hoofd gingen: ik had geen wilskracht, ik was een slappeling…

Toen ik in de overgang kwam, werd het alleen maar erger. Niet alleen was het bijna onmogelijk om mijn gewicht in toom te houden, nu kon ik veel minder goed tegen de stress die bij mijn baan hoorde. Ik ging doodmoe naar bed en was totaal niet opgeladen als de wekker weer ging. Op mijn werk merkten ze er niks van, want daar gaf ik alles om vervolgens thuis als een lege ballon naar de bank te kruipen. Ik kreeg last van stemmingswisselingen en natuurlijk de bekende opvliegers. Zoetigheid en wijn was zo ongeveer het enige wat mij nog ’n beetje kon opbeuren.

Ik wist echt wel dat het anders moest, maar hoe?

Mijn keerpunt

Achteraf bezien kwam mijn keerpunt na een heerlijke vakantie in de Verenigde Staten. Op het vliegveld kocht ik een bepaald boek over wat gezonde voeding met je lichaam kan doen. Vanaf dat moment was ik gegrepen door de waanzinnige werking van gezonde voeding. Na nog veel meer informatie werd mij duidelijk dat het met name de (verborgen) suikers in mijn voeding waren die mij uit balans brachten. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik over het algemeen de juiste voedingskeuzes maakte. Ik wist niet dat ik met mijn eigen eetpatroon mijn schreeuwhonger in stand hield en die ontembare trek bleef houden. Het was de hoogste tijd om die vicieuze cirkel te doorbreken.

Ik begon stap voor stap mijn eetpatroon aan te passen en beleefde wat ik voor bijna onmogelijk had gehouden: de “suikerverdoving” verdween. Ik kreeg meer energie, ik ging beter slapen en de overgangsklachten verdwenen. Ik had er weer zin in om te sporten en je raad het al: de 12 overtollige kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik herkende mijzelf weer, ik voelde mij weer goed.

Vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wilde andere vrouwen helpen met het bewandelen van dit pad. Mijn visie is: iedere vrouw is anders, iedere vrouw heeft een ander vertrekpunt. Het is een kwestie van uitzoeken wat je aan voeding, bewegen en mindset nodig hebt om hormonaal weer in balans te komen en je weer energiek te voelen. Voor mij is het heel belangrijk dat je je begrepen voelt, we doen het samen. 

Wat je verder nog over mij moet weten...

Maak 'n afspraak met mij

Raak je geïnspireerd door mijn verhaal en voel je bij jezelf dat het de hoogste tijd is om die belangrijke eerste stap te zetten? Dan nodig ik je graag uit voor een gratis adviesgesprek in mijn praktijk of via online. Jij doet jouw verhaal, ik geef je advies over hoe je het ‘t beste kunt aanpakken en vertel je wat ik voor jou kan betekenen. Tot gauw! 

CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Ik ben aangesloten bij CAT, een multidisciplinaire beroepsorganisatie en voldoe aan de CAT-kwaliteitsstandaarden. 

Brenda van Wegen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches