Vijf voordelen van mijn start van de dag met water en citroen

Ik zeg altijd dat de groei naar een gezonde leefstijl met name gebeurt door jezelf steeds nieuwe gewoontes aan te leren. Of het nou gaat om meer groenten eten, vaker sporten of de tijd nemen om te ontspannen, het begint allemaal met het inplannen en het gewoon te doen. Het mooie daarvan is dat je na een tijdje niet meer beter weet.

 

Het gezonde ochtendritueel 

Zo is het ook gegaan met mijn ochtendritueel, het op mijn nuchtere maag drinken van een groot glas lauwwarm water met een eetlepel sap (met pulp) van een uitgeperste citroen. Er gaat bij mij bijna geen ochtend voorbij zonder dat ik begin met dit heerlijke, verfrissende drankje.

 

Een hele tijd geleden raakte ik er in geïnteresseerd doordat ik op internet vaak las over de gezondheidsvoordelen van water met citroen en ik noem er hier vijf voor je. Het zijn er nog meer, maar het komt hierop neer:

 

Het zet je spijsvertering aan

De dag beginnen met een glas water is sowieso heel goed. Zo compenseer je voor een deel het waterverlies van de nacht en je spijsvertering gaat aan de slag. Citroensap zorgt voor het loskomen en afvoeren van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Het helpt ’s ochtends bij het op gang brengen van je darmen en het stimuleert de galproductie. Dat laatste is belangrijk voor de vetvertering. Daarnaast wordt je dikke darm gereinigd.

 

Je immuunsysteem krijgt een boost

Citroen bevat veel gezonde nutriënten, zoals vitamine C, foliumzuur, calcium, magnesium, kalium en enzymen, antioxidanten en vezels. Door de vitamine C wordt je immuunsysteem versterkt en helpt het bij de bestrijding van griep en verkoudheden. IJzer is ook een belangrijke voedingsstof als het gaat om je immuunsysteem en citroen zorgt ervoor dat ijzer uit voeding beter wordt opgenomen.

 

Je huid krijgt een oppepper van water met citroen 

Het is enorm goed voor je huid, je gaat er gezonder uitzien en je gaat er letterlijk van stralen. Citroenen zitten namelijk vol met antioxidanten en die voorkomen dat vrije radicalen schade, zoals voortijdige huidveroudering en rimpels, veroorzaken. Vitamine C zorgt voor het behoud van de elasticiteit van je huid.

 

Het verhoogt je energieniveau 

Water met citroen levert je direct een stoot van energie en het heeft een positieve werking op je humeur. Wat wil je nog meer, toch?

 

Je blijft makkelijker op je gezonde gewicht

Citroenwater kan absoluut helpen als je op je natuurlijke gewicht wilt blijven, of zelfs ’n beetje wilt afvallen. Citroen helpt namelijk bij het tegengaan van hongeraanvallen en het geeft je een verzadigd gevoel. Je zult voor de lunch dan ook minder snel behoefte hebben aan een tussendoortje.

Mijn ervaring is alleen maar positief

Ik doe het nu al een aantal jaren en voor mij is er eigenlijk geen betere start van de dag dan een groot glas water met citroen. Mocht je het ook willen proberen, gebruik dan wel een rietje bij het opdrinken of spoel daarna goed met water. Citroensap kan immers je tandglazuur aantasten en dan willen we nou ook weer niet! Verder moet je er waarschijnlijk even aan wennen, dus begin met een scheutje en bouw het langzaam op. Na een tijdje ondervind jij ook vast de voordelen van mijn ochtendritueel.

 

Wil je verder?

Ben jij op een punt aanbeland dat je graag meer stappen zou willen zetten naar een gezonde leefstijl of wil je van bepaalde lichamelijke klachten af? Maak dan een afspraak met me voor een gratis adviesgesprek, waarin je mij meer kunt vertellen over waar je nu tegenaan loopt en ik geef je tenminste drie waardevolle adviezen waarmee jij aan de slag kunt gaan. 

Proeft dit naar meer?

Ben je klaar voor actie en wil je meer waardevolle tips ontvangen die echt werken? Meld je hieronder aan en ontvang ze wekelijks gratis in je mailbox zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 

Zijn je hormonen uit balans?

Ik weet als geen ander hoe dat voelt en ik kan jou helpen!

Wat vond jij van deze blog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brenda van Wegen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches